Arp Frique

Oh, wat gaan júllie het heet krijgen bij Arp Frique! Je zou bijna vergeten dat je hier niet naar afro-disco jams uit de jaren ’70 staat te luisteren, maar naar nieuw werk uit het onverzadigbare creatieve brein van één medicijnman, die door een supervette band helemaal live in mekaar gezet worden.

 

Dat medicijnman mag je letterlijk nemen, want check hoe Arp Frique werd geboren. Rotterdammer Niels Nieuborg ging na zijn studie medicijnen een tijdje in een Caraïbisch restaurant werken, waar hem de schellen van de ogen vielen: muziek uit Suriname, Kaapverdië, Curaçao, Marokko en India is helemaal de bom en Arp synthesizers ook. Hij heeft uiteindelijk maar een jaartje als dokter gewerkt waarna hij de verstandige keuze maakte zich helemaal op de muziek te storten.

 

Zijn signature sound zit vol classic synths, is extreem exotisch, superfunky en best wel weird, met een pulserende live disco sound en een eindeloze stoet aan gastmuzikanten. Een tropische totaalervaring waarbij je van gekkigheid niet weet of je naar het spektakel op het podium moet kijken, of een spontane disco train moet inzetten in de zaal.

 

Facebook

Spotify

Zaterdag 26 mei

21:15 – Koorenhuis