Show Me The Body (USA)

Show Me The Body op Sniester 2020

Mogelijk de meest duistere & vrijwel zeker de meest spannende band uit New York op dit moment. Brits muziekplatform NME wil nog verder gaan en noemt SMTB “the worlds most terrifying live band”.

 

En Show Me The Body doet inderdaad rare dingen met publiek. Niet op een klassiek Mötley Crüe manier, maar gewoon door wat er met mensenmassa’s gebeurt als ze deze band live bijwonen. Zo circuleren er video’s waarop te zien is hoe in het publiek een cirkelpit ontstaat terwijl de band nauwelijks een geluid maakt.

 

SMTB is een zanger met een banjo en een crash-test brilmontuur, een bassist en een drummer. Als ze naar hun muzikale invloeden gevraagd worden noemen ze ‘overleven in New York’. Daar zit pijn maar ook heel veel liefde achter, want zoals Pitchfork het zo fraai zegt: “while digging through the rubble of razed local businesses is disheartening work, Show Me the Body would sift through no other city’s debris.”

 

Zodoende worden ze vrijwel sinds de start van de band gezien als de frontlinie van de undergroundscene in hun stad, een reputatie gebouwd op verzengende live shows en een uitgesproken, niet te vergelijken geluid. Dat geluid is zwaar, onvoorspelbaar, klinkt op het paniekerige af urgent en rucksichtlos eerlijk. Industrial, sludge, punk, hardcore something something, we kunnen wel wat roepen, maar ga het beter maar gewoon meemaken nu je de kans hebt.

 

 

Bandcamp

Facebook

Instagram

Spotify

Tijd & locatie volgt