DOOL

“Summerland voelt niet af. Dat is het album pas als we het in levende lijve met jullie hebben geconsumeerd”, vertaalt Sniester even vrij naar een recent bericht van DOOL. Hoe wreed: de nieuwe plaat stond op het punt om uit te komen, en toen, nou ja. Toen kon er een jaar lang niks.

Reken maar dat al die opgekropte energie eruit moet, zowel op als voor het podium. En met wie beter om dat tot ontbranding te laten komen dan DOOL. Uberrockers Raven van Dorst, JB van der Wal, Micha Haring, Nick Polak en Omar Iskandr (met vorige levens in Elle Bandita & The Devil’s Blood) zijn strak vanaf de start op ramkoers – zweten, beuken en harenzwaaien maar het heeft ook iets oneindig subtiels allemaal. DOOL is occult, morbide, verheffend en verfijnd.

Kortom, voorpret is gerechtvaardigd. Kort voor de 2020-stilte kwamen ze met een EP rond Killing Joke’s 1985 hit ‘Love Like Blood’. Hun duistere versie van dat liedje, hypnotiserend en met een slepend been, deed al enige tijd de ronde als publieksfavoriet op DOOL live shows. Durven wij hopen?

Locatie:    Paard Grote Zaal
Datum:    Zaterdag 2 okt
Aanvang: 22:30

Facebook
Instagram
Spotify